Banki elszámolás: Új Jereváni Rádió hírei Magyarországról

7 kérdés & 7 válasz

1. Kérdés: Igaz a hír, miszerint Magyarországon egy úgynevezett devizahitelesnek (pontosabban devizaadósnak) több mint kétszeresét kell fizetnie ugyanazért, mint egy forintadósnak?

Válasz: A hír igaz. Sőt pluszban még meg is magyarázzák.

 

2. Kérdés: Igaz a hír, miszerint Magyarországon az úgynevezett devizahitelesek a banki elszámoltatás során jól jártak?

Válasz: A hír igaz, annyiban mindenképpen hogy a futamidő kitolással csökken a havi törlesztő részlet, illetve az úgynevezett törzstőke is csökkentésre kerül. Sőt! Bónuszt is kapnak az adósok. Úgy módosítják a kölcsönszerződést, hogy azok észre sem veszik, mely szerint viszont minimum kétszer fizettetik ki ugyanazt a kölcsönösszeget az adóssal. Magyarországon a kettőt fizet, egyet kap akció van rohamosan terjedőben.

3. Kérdés: Igaz a hír, miszerint Magyarországon az úgynevezett devizahiteleseket diszkrimináció éri, a forinthitelesekkel szemben.

Válasz: A hír igaz, csak nem hitelekről, hanem kölcsönökről van szó. A diszkrimináció bizonyított tény, ám ez jól láthatóan nem érdekli sem a törvényhozást, sem a bíróságokat, sem a legfőbb ügyészt.

4. Kérdés: Igaz a hír, hogy Magyarországon a devizahitelesek közül a jelzáloggal terhelt lakáshiteleseket megmentette a kormányzat a forintosítással?

Válasz: A hír igaz. Láthatóan boldogok és utcai megmozdulásokon köszöntik felszabadítóikat, megmentőiket. Így már szinte biztos, hogy közel 200 ezer család bérlője lehet, volt magántulajdonának. Sőt az is lehet, el is hagyhatják otthonaikat, mert ma már ugye lehet utazni.

5. Kérdés: Igaz a hír, hogy 12 ezer devizahitelesnek nevezett pert függesztettek fel Magyarországon?

Válasz: A hír igaz. Európában példátlan módon és elsőként Magyarországon tett ilyet a törvényhozás. Valódi unortodox intézkedés.

6. Kérdés: Igaz a hír, miszerint Magyarországon egyedül több úgynevezett devizaalapú kölcsönszerződést kötöttek, mit Európában együttvéve?

Válasz: A hír igaz. Magyarország a legjobban teljesít. Ebben a mutatóban toronymagasan veri Európában a többi nemzetállamot?

7. Kérdés: Igaz a hír, miszerint Magyarországon egyre nő a magántulajdon tisztelete?

Válasz: A hír igaz. Különösen a bankok és maga a magyar állam tiszteli már olyan mértékben, hogy amit módja van azt eltulajdonít, meg is szabadítja a tulajdonosokat a vagyontól. Így vannak már a lakosság ingatlantulajdonával és autótulajdonával is. Sőt! A magyarok a második helyen állnak az adóelvonás mértékére nézve is, amiért a lakosság igazán csak hálás és büszke lehet.

Vitafórumunk