Devizaadós szemmel: Minden járható út, az EU-ba vezet!

Mind a tisztességtelen banki elszámolás (pénzügyi csalás, egyenleg csalás) mivoltának, mind pedig a szerződéskötés kori megtévesztésnek a - bíróság előtt is helytálló - bizonyítékai rendelkezésünkre állnak, melyek a bíróságok elé kell kerüljenek. Hogy kinek mi a kölcsönszerződéséből eredő fizetési kötelezettsége, az nem demonstráció – nem béralku ez – és nem is népszavazás dolga! A tények vázolása:

Elszámolás dolgában (árfolyamváltozás) :

http://www.devizaados.hu/index.php/hirek/787-banki-elszamolas-ki-hogy-szamol

Szerződés kötéskori megtévesztés dolgában (kockázat):

http://www.devizaados.hu/index.php/hirek/689-devizaados-szemmel-a-bizonyossag

 

Ezeket a bizonyítási eljárásokat sajnos elég nehéz megérteni, felfogni, mert ahogy a jelenlegi nyilvánosságra került banki Részletes elszámolást, úgy ezeket is csak a megfelelően kvalifikált szakemberek érthetik, ellenőrizhetik. A matematikában nincs királyi út. Akik kézhez vehették a jelzett dokumentumokat, remélhetőleg rájöttek, úgy állnak ők azok ellenőrzéséhez, annyira értenek, mint hajdú a harangöntéshez! Képes egy pék (avagy akármilyen más képesítésű ember) mondjuk csak egy televízió kapcsolási rajzának azonnali megértésére. Sőt, annak kontrolljára, hogy az jó-e, működik-e?

Miután – ellenkező bizonyításáig - bizonyítékaink megvannak, mind az elszámolás, (mérlegcsalás) mind a kockázat feltárás.(megtévesztés, csalás) ügyeit illetően, ezeknek kell bíróság útján (!) napvilágra kerülni! Bíróság útján és nem társadalmi vita során!

A mi mai világunkban nem elég az a vélelem, ha elég sokan vagyunk, akkor nekünk lesz igazunk és nekünk ítél a bíróság. Mára sem igaz a „sok lúd disznót győz” vélelem és a történelem azt igazolja, hogy minden „parasztlázadást” levertek, sőt népek szabadságarcait elfojtották az aktuális regnáló nagyhatalmak.

Azok a fiúk, akik ma a passzátot fújják és az Orbán kormányt (no meg még a többi 16 nemzetállam törvényhozásait az államadósság lánccal) is rávették, hogy úgy törvénykezzen, hogy a nemzetközi bankok uzsorajoga az elszámolásban meglegyen, megmaradjon, azaz az árfolyam változás figyelembe vételével előálló kétszeres, háromszoros banki követelés a devizaadós nyakán maradhasson, többet is tudnak.

Ha ORBÁN nem egyezik meg az EBDR-el akkor simán képesek leforgatni itt nekünk Afganisztánt, Irakot, Szíriát, Líbiát, Egyiptomot, hol mindenütt sikerrel fellázítottak tömegeket és káoszt idéztek elő. Nézzünk csak Ukrajnára? Gondolta volna közülünk bárki, hogy az következik be, ami most ott zajlik? Orbán tehát igazat mond akkor, amikor azt állítja ők elmentek a falig. Ők igen. De mi devizaadósok még nem. És minket nem is lehet lecserélni.

Ebben a mi „új világunkban” kormányokat lehet buktatni, meneszteni, újakat kreálni ám a jogrendet gyökerestül, és pláne az EU jogrendet átalakítani azt nem. Ez ugyanis még nekik – akik a passzátot fújják - sem sikerülhet. Túl nagy falat. Nekünk a védelmet, a kifosztás megakadályozását, a jóvátételt és a kártérítést ilyen geopolitikai helyzetben nem a regnáló kormányzataink, hanem az EU jogrend biztosíthatja.

Nekünk devizaadósoknak igazunkért az EU-ba vezet minden utunk!

-         Az Európai Bíróságra

-         Az Európai Emberi Jogi Bíróságára

-         A diszkrimináció és korrupció ellenes EU intézményekhez.

Az utcán keresztül az utak ugyanis Afganisztánba, Irakba, Szíriába, Líbiába, Egyiptomba na és Ukrajnába vezetnek! Emlegetik még Izlandot. Magyarországon a tét 6,5 ezer milliárd forint. És Izlandon mekkora a tét?

Jelenleg összesen két nagy utcai – tízezres, százezres nagyságrendet meghaladó részvételi számosságú - demonstrációra lenne szükségünk, mégpedig a Kúria és Törvényhozás elé avagy irányába, hogy azzal a hatalmas kreativitással – amit felmutattak - hagyjanak fel és hagyjanak végre kijutni az EU Bíróságokra minket.

Nem perilletéket emelni, hanem esetünkben illetékmentességet biztosítani! A perköltségeket nem viselni képes tömegek számára pedig – jövedelem alapú - államilag finanszírozott ügyvédi szolgáltatásokat biztosítani!

Elszámolás vagy leszámolás?

Ami biztos, minden egyes kölcsönszerződéssel el kell számolni. A felvett összeggel, a befizetésekkel és a tisztességes maradó banki tartozással. Az egyenlegvonás elkerülhetetlen. Ez pedig a független bíróságok jog és hatásköre, amely független szakértők bevonásával történhet meg mindenki számára diszkrimináció mentes, megnyugtató módon. Elszámolásnak az értelem, a leszámolásnak az indulat az alapja. Legyen eszünk! A politikai pártok magasról tesznek a mi elszámolásainkra, politikai riválisaikkal akarnak leszámolni a mi indulataink gerjesztésével.