Banki elszámolás: Mai Narratíva 2015.05.11

MAI NARRATÍVA: A magyar állam az elszámolási és forintosítási törvénnyel el kívánja vonni a jogomat, a tisztességes bírósági eljáráshoz, egyben korlátozni kívánja magát a független hatalmi ágat, a bíróságot is jog és hatáskörteire nézve. Felhatalmazásom nélkül helyettem és nevemben kíván megállapodni a rablóhiteles bankokkal, a köztünk folyó jogi és elszámolási vitában. A banki elszámolásnak nevezett aktus, nem más, mint a magyar állam és a rablóhiteles bank megegyezését - akaratát - tartalmazó kölcsönszerződés módosítás, mely ellen ha nem lépek fel, úgy az a "törvény hatályánál fogva" érvényessé válik, én pedig jogvesztővé és véglegesen kifosztottá váltam.

 

Ezek a szerződésmódosítások arra irányulnak hogy elismertessenek az adósokkal a felvett kölcsönösszeget meghaladó további tartozást, míg az eddig befizetett törlesztők összegét eltüntetik. (Árfolyamváltozásra hivatkozva).

A szerződés módosítás a futamidő megnövelésével elvileg csökkenti a havi törlesztő részletek nagyságát, illetve a tőketartozást a banki tisztességtelenség okán úgynevezett visszatérítéssel, az árfolyamrés és egyoldalú kamatemelés tisztességtelenségére hivatkozással.

Ha csak a havi törlesztő, illetve a tőke csökkenést nézném, úgy elvileg ugye kedvező lenne változtatás, ám ha maradó adósság tartozásra is rápillantok, úgy pontosan látom, ez kifosztás. Nevezhetem éppen szovjet típusú felszabadításnak is. Ezt nevezik a közmédiában megmentésnek? Én autós vagyok, így a deviza árfolyamváltozásból eredő kitettség megszüntetéséről esetünkben szó nincs.

A banki számításokban a havi törlesztők és az adósság brutális növekedése, magából a devizában nyilvántartástól és elszámolásból ered. Aminek bevezetését Magyarországon sem indokolta semmi. A devizaadósok forintot vettek fel és forintban is törlesztenek. A forint oda és visszaváltását semmi nem indokolja, csak a csalás szándéka, hogy a forint oda és visszaváltásaival hizlalják a banki bevételeket. Ennek a banki terméknek a példátlan elterjedését pedig a jegybanki alapkamat magasan tartása ( 10 % felett) ágyazott meg. Azokban az országokban, lásd Szlovákia, Csehország ahol a jegybanki kamatot a svájci jegybankihoz közelebb áll (3-4) ott nem tudták előadni ezt a csalást, mert nem tudták lényegesen kedvezőbb színben feltünteti ezt a hibridet. "Tessék csak néni itt 5-6 % a kamat, szemben a forintkölcsön 10 % feletti kamatával és a kezdő törlesztő részlet majdnem fele a forintkölcsönének. Igaz van benne némi kockázat az árfolyamváltozásból eredően, ám tessék megnézi au utóbbi évek CHF árfolyam változásait. Ugye nem több + - 15-20 %-nál. Ugye nem ellensége Ön a saját pénzének?"

 A devizában történő adósság nyilvántartás és elszámolás a lakossági kölcsönök esetében, egy nemzetközi pénzügyi csalás Európában. Nem csak az EU-ban! Ezt leplezik a kezdettek óta, a Bankszövetség és a magyar állam. A mindenkori magyar állam! Ebbe a gazdasági csalás sorozatba a magyar politikai és pénzügyi elit tagjai  a szájuk széléig elmerültek. tekintet nélkül jobb, avagy baloldali politikai orientációra. Mindezt parlamenti vizsgálóbizottság, illetve a Legfőbb Ügyész fellépése a nyilvánosság elé tárhatná! Ezzel szemben emberek tíz és százezrei kényszerülnek perbe, ha nem akarják további kifosztásukat.

Mára, mi devizaadósok is meg kellett tapasztaljuk a fidesz diktatórikus stílusát a törvényhozásban és diszkriminációs gyakorlatát az egyes társadalmi rétegekre. Mindaz, a devizaadósok, aki a legutóbbi választások során a fidesz jelöltekre szavaztak ÖNSORSRONTÓ, szerencsétlen és tudatlan részei társadalmunknak. Normális ember az, aki az őt kifosztókat emeli a hatalomba?

Még a kölcsöneinknek a megnevezésében is hazudnak, ma is amikor devizahitelesekről beszélnek. Devizahitel az, mikor a kölcsönösszeget devizában veszem fel és abban is törlesztem, mert van devizajövedelmem.

Orbán tegnap azt nyilatkozta, elmentek a falig a devizahitelesek megmentésében. Igaz is. Elmentek a falig. Mert hogy a jövőben valamikori devizaadós, aki normális, nekik mint csaló hazug károkozóknak mandátumot nem ad az biztos. Nem a véletlen műve az időszaki választásokon megmutatkozó népszerűség vesztés! Devizaadósoknak miután milliók múlnak rajta, a politikában is egyre inkább  a banki elszámoltatásban felmutatott magatartás a vízválasztó. Mindez a következő hónapokban tudatosul a tömegekben, ki a barát és ki az ellenség.

No hát így néznek ki az ilyen „megmentő” szerződésmódosítások egyenlegei!!!

Ha hozzáfűzni valód van úgy látogass vitafórumunkra.

VITAFÓRUMUNK!