Banki elszámolás: A FORINTOSÍTÁS ÁRA?

Talán 1958. vagy 1959. évben történt Berzencén a Vegyesboltban, hogy én - koromat megelőző kreativitással - pénzt akartam venni. Más - Zsíros Pista - kekszéből. .4-5 éves lehettem. 
Zsíros Pistával együtt laktunk Smolcz udvarban. Egyszer leszólított a közös udvarban. Lacika szaladj már el nekem a boltba 20 deka kekszért, te is kapsz belőle. Itt a pénz, pont annyi, ami kell. Megvolt ugye a motiváció így egyik lábam itt a másik ott. Ha emlékezetem nem csal a házunktól jobbra srégen volt a bolt. Talán kék köpenyes és svájci sapkás boltos bácsi komolyan állt a mérleg előtt és aprópénzt csomagolt egy barna zacskóba. Éppen kész lett és zárta a zacskót. Kerek szemmel figyeltem és megrendeltem a Zsíros Pistának a 20 deka kekszet. Pont olyan barna zacsiba tette, mint a az aprópénzt. Az én agyam is vágott úgy, mint Bendegúznak az Indul a Bakterházból, így azonnal tudtam, én megveszem azt az aprópénzzel teli zacskót. Meg is tudakoltam, hogy miért eladó az a nagy barna zacskó aprópénz. A boltosnak tetszett az ötlet és habozás nélkül rávágta, hogy a zacskó pénzhez én úgy juthatok hozzá, ha hazaviszem a Pistának a kekszet. A kezébe adom és ez nagyon fontos. Majd visszakérem és visszahozom a boltba, és azért máris megvettem a zacskó aprópénzt. Egyre nagyon ügyeljek, ne legyen benne hiány, mert akkor nem érvényes a csere. No én lendülettel vissza a Smolcz udvarba. PIsta a szoba konyha bejárata előtt ül egy széken. Én oda és átadom a zsacskó kekszet. Az egyből belenyúl kivesz belőle egyet és máris bekapja, majd nyújt nekem is egyet szolgálataimért. No én izgatottan közlöm vele, hogy ezt a zacskó kekszet én bizony elcserélhetem a boltban, egy zacskó aprópénzre. Kérem adja nekem és én is adok neki a zacskó pénzből. Elvigyorodik a Pista, a kezembe nyomja a hiányos zacsi kekszet. Én nagy izgalommal annak biztos tudatában, hogy nekem mindjárt lesz egy nagy barna zacskó pénzem visszadöngetek a boltba. Nyújtom a boltosnak. Az nagy komolyan átveszi, majd a mérlegre teszi. Így szól: Hát Lacika. Itt baj van. Nem áll a csere, mert ebből a kekszből hiányzik. De honnan tudja? Nem láthatta! Lacika, a hiányt a mérleg pontosan mutatja. Egy világ omlott össze bennem, így zárult nekem az első pénzvételi kísérletem. 

A HIÁNYT A MÉRLEG MUTATJA? 

Bizony mutatja. Mutatja nekünk devizaadósoknak is azt a bankszövetségi és állami követelést, hogy mi az úgynevezett devizaalapú kölcsöneinket minimum kétszer fizessük ki. Van képük hozzá. Kezünkbe vehettük és vehetjük azt a banki és állami diktátumot, amely feketén fehéren tartalmazza a követelésüket. Arra a kérdésre hogy ez miért is duplája a forintkölcsön során befizetendő összegnek a válasz. Mert a KÚRIA úgy döntött!Ezt már nem lehet vizsgálni. 
Emberek! Nagyon sokba kerülne nekünk ez e pénz. Mert ez nem egy nagy barna zacsi apró! Ez családonként plusz 1 milliótól - 30 millióig terjedő SARC. Amit KIRÓTTAK RÁNK. 
Mindez országos szinten mintegy 6,5 ezer milliárd HUF. Ami összehasonlítható a magyar állam 2015. évi bevételi: 16 ezer milliárd, kiadási 17 ezer milliárd HUF oldalaival. Itt van a kutya elásva. Emberek! Hol élünk? Itt is nagyon kell már egy MÉRLEG, ami jól megméri, mit is mondott a KÚRIA, amire a törvényhozás is hivatkozik. Igény lenne rá!

TANÚK

Lenne itt 1 millió tanú, aki egybe hangzóan elmondaná, mi adósok forintkölcsönért mentünk a bankba, mert abban van a jövedelmünk. Nem pedig a kamat nyereségért – amiről halványlila segédgőzünk sem volt - melynek érdekében bevállaltuk volna az egyetemleges felelősséget, az árfolyam változásból eredő kockázatot, azaz pénz többlet terhét. A kölcsön kétszeri törlesztését. De hol is az a bíróság? Ahol e tanúk egybe hangzóan ...? Mert az Alkotmánybíróság nem az. Húszezer tanú a Kúria előtt? Na hogy hangzik? Hány ezer tanú kell vajon 38 kúriai hamis bírónak, hogy eszéhez térjen? Na és hány ezer tanú kell 116 hamis országgyűlési képviselőnek, ugyanezen okból?