Közlemény: Támadnak a devizaadósok?

A hírekben és a közbeszédben az úgynevezett devizaadósok felelősségéről, megmentéséről esett csak az eddigiekben szó. A „Tedd az áldozatot bűnbakká elv alapján” az ellenérdekű felek által birtokolt médiában a devizaadósok felelősségét boncolták, az állami szervek és a bankok felelőssége mellett. Úgy tűnik, fordul a kocka, az üldözöttekből üldözők válnak ki. A „pesti fagyi visszanyal?

A 2011. október 22-én önszerveződéssel létrejött Devizaadósok Szövetsége www.devizaados.eu  bírósági bejegyzését követően intenzív média és szervezési munkába kezdett. Azonnal Petíció előkészítését
kezdte meg az Interneten, a devizaadósok egyszeri perilleték mentessége érdekében, mely a bankjaikkal kapcsolatos elszámolási vitájuk bíróság előtti rendezése lehetőségét célozza. A perilleték felső határát, hogy-hogy nem 900 ezer forintról 1,5 millióra emelte a törvényhozás.
Erről a barátságtalan lépésről már az
ECHO TV  http://www.devizaados.eu/index.php/11-hirek/246-allasfoglalas-a-perilletek-emelkedes-hatasairol
HÍR TV  http://www.devizaados.eu/index.php/11-hirek/247-allasfoglalas-a-perilletek-emelkedes-hatasairol-hir-tv
Híradói is beszámoltak.

Kiszivárgott információk szerint gőzerővel folyik a Devizaadósok Szövetsége  percsoportjaiban a kölcsön-szerződéseket megtámadó pertársaságok szervezése. Az élen az OTP illetve az AXA bankokkal kölcsönszerződéseket kötöttek csoportjai állnak.

Ezzel párhuzamosan a kölcsönszerződéseikből fakadó eddigi károk megtérítése, és várható károkozás megelőzése érdekében büntető feljelentések előkészítése is folyik.  Ez utóbbinak a sorsa   2012.02.25-i nem nyilvános, zárt budapesti tanácskozásukon dől el.

A szövetség képviselői folyamatosan hangoztatják, hogy ők nem általában a devizaadósokat szervezik és képviselik, hanem – a törvényesség talaján – csak és kizárólag tagjaik érdekeit képviselik és védik. Ők nem a „megmentők” a „felszabadítók” nem is a „tanácsadók”, hanem azok, akik kezükbe vették saját sorsukat és ügyeiket. Ők a devizaadósok soraiból csak azokat várják, akik kárukat megtéríteni, kárpótlásukat és kölcsönszerződéseik módosítását bíróság útján kívánják érvényesíteni.

Mottójuk:  Jogaink és vagyonunk – családjaink megélhetésének alapjai – sokkal komolyabb dolgok annál, mintsem azokat csak ügyvédekre és politikusokra bízzuk. (Bankárokra meg pláne nem.)